Waarom kweken met een kweektent?

  • Geplaatst op
  • 0
Waarom kweken met een kweektent?

Een kweektent is de manier om in de stad toch een stukje natuur thuis te hebben. In dit artikel lees je de voordelen.

Waarom kweken met een kweektent?

Door de steeds groter wordende maatschappij en de urbanisatie raken wij mensen vaak het gevoel kwijt van de vrije natuur en de rust die dit met zich meebrengt. Maar tomaten en spruitkool kweken in de tuin om toch wat van ervan te kunnen proeven, zit er vaak niet in vanwege de op elkaar bedrukte balkonen in de stad.Wat doe je als van tuinieren houdt, maar geen tuin of een wat ruimer balkon hebt om je gewassen te plaatsen? Dan is de beste optie om een kweektent te kopen. Kweektenten zijn zo gemaakt dat je thuis niet hoeft te gaan boren, maar door middel van een makkelijk in elkaar te zetten set, makkelijk je eigen gewassen thuis kan kweken.

oer hollands

 

Een aantal voordelen van een kweektent ten opzichte van gewassen in je tuin zijn:

  • Je kan het klimaat makkelijker beheersen waardoor je planten beter zullen presteren
  • Door de reflecterende binnenkant van de kweektenten, zullen je planten veel beter licht opnemen
  • Je kan de aanverwante apparatuur in de kweektent plaatsen, wat natuurlijk ook mooier oogt in de ruimte waarin uw kweektent zich bevindt

 

Er zijn een aantal benodigdheden voor een kweektent. Er moet een kweeklamp geplaatst worden met voldoende afstand tussen de kweeklamp en het gewas. Hierdoor voorkom je dat je planten zullen verbranden van de warmte. Er moet een ventilator geplaatst worden die voor circulatie zorgt in de kweektent en daarnaast moet er een afzuiger geplaatst worden die de warme en vochtige lucht uit de kweektent zuigt. Doormiddel van een koolstoffilter kan de vochtige en warme lucht binnenin de tent gefilterd worden. Een actieve koolstoffilter is een cilindervormig apparaat die op je ventilatiesysteem wordt aangesloten. Het bevat een laagje geactiveerde koolstof, waar lucht doorheen wordt geduwd of getrokken tijdens de ventilatie van je kweekruimte. Terwijl de lucht door de koolstof reist, worden onaangename geuren verwijderd.

 

Wilt u een kweektent kopen en bent u daarvoor benieuwd naar ons assortiment? Bij Urban Trading vind je een breed assortiment van kweektenten, zoals Mammoth, Gorilla, Secret Jardin en OCR. Of bent u op zoek naar een ander product, zoals een afzuiger of koolstoffilter? Bekijk dan onze assortiment.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Copyright 2020 Snelle levering Powered by Lightspeed
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen