Hoe bestrijd je ongedierte op je gewassen?

  • Geplaatst op
  • 0
Hoe bestrijd je ongedierte op je gewassen?

Iets waar elke kweekhobbyist altijd last van zal houden. Spint, trips, bladluis en de andere ongediertes die zich op uw gewassen bevinden. Hoe pak je dit preventief aan en wij leggen ook uit hoe je er makkelijk vanaf kan komen. Urban Trading heeft voor onze klanten een aantal producten voor je ongedierte.

De preventieve aanpak blijft nog altijd de beste aanpak als het om ongedierte gaat. Daarom is het slim om je gewassen preventief te behandelen tegen ongedierte. Door je stekjes te dompelen met een preventief bestrijdingsmiddel, bescherm je je gewas en houdt in de toekomst ook ongediertes op afstand. Luchtvochtigheid speelt ook een belangrijk rol. Probeer deze daarom ook hoog te houden!

Ondanks het preventief behandelen, kan het toch gebeuren dat er ongedierte erop af komen. Dit komt omdat de kweekomstandigheden vaak slecht zijn door warmte en droogte. Dit zijn weer de juiste klimaatomstandigheden voor ongedierte.

Hoe kom je zo snel mogelijk af van ongedierte?

Er zijn veel manieren. Een vaak gebruikt methode is het gebruik van een knoflook- of peper-extract. Daarnaast zijn er professionele bestrijdingsmiddelen. Deze dient je te bespuiten op het gewas. Varieer hier wel regelmatig in, het ongedierte past zich namelijk snel aan en kan hier resistent voor worden.

 

Hoe herken je ongedierte?

Spint is een klein, oranje beestje die aan het onderkant van het zit. In een later stadium kunnen er op het blad witte vlekken ontstaan door de aantasting van spint. Ook het zien van witte rag duidt op spint. Spint is het effectiefst te bestrijden met roofmijt.

Trips zijn kleine, langwerpige insecten met vleugels. Trips zijn ongeveer 1 millimeter groot en geelachtig van kleur. De trips kunnen aan de bovenkant en aan het onderkant van het blad nestelen. Door aantasting van de trips zou het blad wit/grijze vlekken gaan vertonen en kan je bruine vlekjes gaan zien van hun uitwerpselen. Trips zijn het best te bestrijden met roofwantsen.

Witte vliegje zijn 1 tot 3 mm lang met transparante/witte vleugels. De vliegjes bevinden zich in kleine zwermen onder en rondom het blad, bij het aanstoten van het gewas vliegen ze allemaal op en zijn ze makkelijk zichtbaar. Witte vlieg is het best te bestrijden met  sluipwesp of  een vangstrook geel.

Bladluis is een minuscuul beestje van zo’n 1 mm groot. De bladluis bevindt zich meestal op het blad zelf en zuigt de voedingsstoffen uit het blad en beschadigt hierdoor de bladeren. De bladluis scheid de overtollige suikers die hij uit de plant zuigt en dat vormt weer honingdauw, de honingdauw kan weer andere insecten aantrekken zoals wespen vliegen en mieren. Om bladluis het effectiefst te bestrijden kan men het best de gaasvlieg inzetten of de gele vangstrook.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Copyright 2020 Snelle levering Powered by Lightspeed
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen