Fabeltje of feit? Hebben CO2 emmers een significante invloed op je gewassen?

  • Geplaatst op
  • 0
Fabeltje of feit? Hebben CO2 emmers een significante invloed op je gewassen?

Ook wel fotosynthese genoemd. Planten hebben speciale cellen in hun bladeren, ook wel pigmenten genoemd. Deze pigmenten kunnen lichtenergie veranderen in chemische energie. Deze chemische energie wordt vervolgens gebruikt om koolstofdioxide (CO2) en water (H2O) om te zetten in suikers zoals glucose.

Met CO2 kun je de groei van je gewassen flink stimuleren, alleen ervaren veel mensen dit als gevaarlijk en zien ze dit als een drempel om CO2 te gebruiken. CO2 Emmers bieden een veilige en gemakkelijke manier om CO2 aan je kweekruimte toe te voegen.

Met de CO2 emmer verrijk je het CO2 gehalte tot 1200-1500 ppm (deeltjes per kubieke meter) op een organische manier en zonder gevaarlijke open vlammen. Hij geeft zo’n 60 tot 90 dagen lang koolstofdioxide af en is geschikt voor ruimtes tot 15 kubieke meters. Natuurlijk kan je meerdere CO2 emmers gebruiken voor grotere ruimtes.

Een voordeel is dat het makkelijk in gebruik is: je sluit de bijgeleverde pomp aan op een timer zodat extra CO2 aan de ruimte wordt toegevoegd. Het beste is om dit te doen als de lampen aan staan want dan profiteren de planten het meest van CO2 toevoeging. 

De ingrediënten in de emmer zijn 100% natuurlijk en veilig, als de emmer is uitgewerkt kun je de resten zelfs als meststof aan je planten voeren!  

Afbeeldingsresultaat voor co2 plants

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Copyright 2020 Snelle levering Powered by Lightspeed
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen